III Concurs de ratafia casolana

S’escollirà la millor ratafia de producció pròpia

OBJECTE:
El III Concurs de Ratafia de la Baixa Tordera premia la millor ratafia de producció pròpia dels Països Catalans segons els paràmetres següents: gust, vista, olfacte i sensació final.

TERMINI:
S’admetran mostres del 16 d’octubre fins el 23 de novembre de 2023. La Llibreria Colors de Palafolls serà el punt de recollida de mostres (oberta de 8.30 a 13 h i de 16.30 a 20.30 h). Per qualsevol problema ens podeu contactar a través de les xarxes socials o mitjançant l’adreça electrònica: info@glopdebosc.cat

PARTICIPACIÓ:
Hi pot participar qualsevol persona major d’edat resideixi on resideixi. En cas que la ratafia s’hagi elaborat en conjunt o per un col·lectiu, es pot fer constar.
Per participar-hi cal lliurar com a mínim 0,5 L de mostra en un recipient de vidre tancat. No s’ha d’incorporar cap etiqueta ni senyals que permetin identificar el propietari.
Cal lliurar un sobre tancat per cada ratafia que es presenti. A dins hi ha de constar el nom i cognoms, el número de telèfon i l’adreça de residència del participant. Es pot afegir el nom amb el qual s’ha batejat el producte.
També s’haurà d’entregar un document signat sobre la seguretat alimentària del producte, ja sigui en línia o en mà. El podeu trobar en el següent enllaç: https://bit.ly/3yLGyy9 

REQUISITS:

La participació al concurs assumeix una sèrie de requisits per a ser acceptada:
Cada participant pot presentar més d’una ratafia casolana. No es consideraran aptes les que no continguin nous verdes. No se n’exclouran per qüestió de color, quantitat de pòsit o graduació.
La mostra ha de ser una producció casolana i ha d’haver estat elaborada pel participant/s.
La ratafia no pot contenir elements perjudicials ni pot ocasionar lesions.

JURAT:
Enguany el veredicte s’emetrà segons les valoracions d’un Jurat Selecte format per especialistes vinculats al món de la ratafia. Els guanyadors es coneixeran quan s’acabi el concert de sobretaula. Durant el dinar popular de l’Aplec de la Ratafia de la Baixa Tordera, el 2 de desembre de 2023, la gent podrà tastar les mostres.

LEGALITAT DE LA PRESENTACIÓ:
Els participants han de ser majors d’edat.
Els participants assumeixen la responsabilitat envers l’organització del contingut de la proposta presentada i en seran responsables davant perjudicis de tercers. Es fan responsables davant de tercers del contingut de la ratafia amb total indemnitat per part de l’entitat organitzadora. L’enviament d’una ratafia al concurs no pot infringir els drets de tercers.
Les mostres presentades no es preveu que siguin retornades. En cas contrari, es contactaria amb els participants.

PREMI I SELECCIÓ DELS GUANYADORS: 
El jurat realitzarà una classificació de les millors mostres. Hi haurà tres premis:
Glop d’Or: Millor ratafia de la Baixa Tordera (premi: lot de productes de la fira).
Glop de Plata: Segona millor ratafia de la Baixa Tordera (premi: lot de productes de la fira).
Glop de Bronze: Tercera millor ratafia de la Baixa Tordera (premi: lot de productes de la fira).

PROPIETAT INTEL·LECTUAL I INDUSTRIAL:
Els participants cedeixen a l’entitat organitzadora els drets d’autor i explotació de la propietat intel·lectual, inclosa l’explotació a través d’Internet, sempre que la finalitat sigui no lucrativa.

III Concurs de Ratafia de la Baixa Tordera (2023)
  • Glop d’Or: Xavier Salicrú, amb “Palatiolo” (Sant Genís de Palafolls). 
  • Glop de Plata: Quim Reixach, amb “Molinera” (Cassà de la Selva). 
  • Glop de Bronze: Aleix Freixa, amb “Serena” (Palafolls). 
II Concurs de Ratafia de la Baixa Tordera (2022)
  • Glop Selecte: Jaume Prim, amb “Rabosa” (Porqueres). 
  • Glop d’Or: Xavier Salicrú, amb “La nou d’en Xicu” (Sant Genís de Palafolls). 
  • Glop de Plata: Antonio Marín, amb “Marronat” (Palafolls). 
I Concurs de Ratafia de la Baixa Tordera (2021)
  • Glop d’Or: Gerard Costa, amb “La Follonera” (Palafolls).
  • Glop de Plata: Maribel Perpiñá (Blanes).
  • Glop de Bronze: Xavier Salicrú, amb “Vall de Bossagay” (Sant Genís de Palafolls).