Concurs de ratafia casolana

S’escollirà la millor ratafia de producció pròpia

OBJECTE:
El II Concurs de Ratafia de la Baixa Tordera premia la millor ratafia de producció pròpia dels Països Catalans segons els paràmetres següents: gust, vista, olfacte i sensació final. 

TERMINI:
S’admetran mostres del 17 d’octubre fins al 27 de novembre de 2022. La Llibreria Colors de Palafolls serà el punt de recollida de mostres (oberta de 8.30 a 13 h i de 16.30 a 20.30 h). Per qualsevol problema contacteu amb la Laia Soler al telèfon 693 682 145.

PARTICIPACIÓ:
Hi pot participar qualsevol persona major d’edat resideixi on resideixi. En cas que la ratafia s’hagi elaborat en conjunt o per un col·lectiu, es pot fer constar.
Per participar-hi cal lliurar entre 0,5 L i 0,75 L de mostra en un recipient de vidre tancat. No s’ha d’incorporar cap etiqueta ni senyals que permetin identificar el propietari.
Cal lliurar un sobre tancat per cada ratafia que es presenti. A dins hi ha de constar el nom i cognoms, el número de telèfon i l’adreça de residència del participant. Es pot afegir el nom amb el qual s’ha batejat el producte.
També s’haurà d’entregar un document signat sobre la seguretat alimentària del producte, ja sigui en línia o en mà. El podeu trobar en el següent enllaç: https://bit.ly/3yLGyy9

REQUISITS:
La participació al concurs assumeix una sèrie de requisits per a ser acceptada:
Cada participant pot presentar més d’una ratafia casolana. No es consideraran aptes les que no continguin nous verdes. No s’exclouran per qüestió de color, quantitat de pòsit o graduació.
La mostra ha de ser una producció casolana i ha d’haver estat elaborada pel participant/s.
La ratafia no pot contenir elements perjudicials ni pot ocasionar lesions.

JURAT:
El veredicte estarà format per les valoracions d’un Jurat Popular (format pels participants del dinar popular) i per les d’un Jurat Selecte (format per especialistes vinculats al món de la ratafia). Les mostres seran valorades durant el dinar popular de l’Aplec de la Ratafia de la Baixa Tordera, el 3 de desembre de 2022. L’organització recollirà les puntuacions i oferirà el veredicte un cop fet el recompte.

LEGALITAT DE LA PRESENTACIÓ:
Els participants han de ser majors d’edat.
Els participants assumeixen la responsabilitat envers l’organització del contingut de la proposta presentada i en seran responsables davant perjudicis de tercers. Es fan responsables davant de tercers del contingut de la ratafia amb total indemnitat per part de l’entitat organitzadora. L’enviament d’una ratafia al concurs no pot infringir els drets de tercers.
Les mostres presentades no es preveu que siguin retornades. En cas contrari, es contactaria amb els participants.

PREMI I SELECCIÓ DELS GUANYADORS: 
Els participants tastaran les ratafies i les valoraran. Se sumaran les puntuacions i s’aconseguirà una classificació de les millors mostres. Hi haurà tres premis:
Glop Selecte: Millor ratafia segons el Jurat Selecte (premi: lot de productes de la fira).
Glop d’Or: Millor ratafia segons el Jurat Popular (premi: lot de productes de la fira).
Glop de Plata: Segona millor ratafia segons el Jurat Popular (premi: lot de productes de la fira).

PROPIETAT INTEL·LECTUAL I INDUSTRIAL:
Els participants cedeixen a l’entitat organitzadora els drets d’autor i explotació de la propietat intel·lectual, inclosa l’explotació a través d’Internet, sempre que la finalitat sigui no lucrativa.

II Concurs de Ratafia de la Baixa Tordera (2022)
  • Glop Selecte: Jaume Prim, amb “Rabosa” (Porqueres). 
  • Glop d’Or: Xavier Salicrú, amb “La nou d’en Xicu” (Sant Genís de Palafolls). 
  • Glop de Plata: Antonio Marín, amb “Marronat” (Palafolls). 
I Concurs de Ratafia de la Baixa Tordera (2021)
  • Glop d’Or: Gerard Costa, amb “La Follonera” (Palafolls).
  • Glop de Plata: Maribel Perpiñá (Blanes).
  • Glop de Bronze: Xavier Salicrú, amb “Vall de Bossagay” (Sant Genís de Palafolls).