I Glop Literari

Concurs de narracions de temàtica natural ambientades a la Baixa Tordera (obert fins el 23 d’abril)

1. Objecte de les bases

Glop de Bosc és una associació que fa difusió de la ratafia i el territori. A més de la nostra activitat principal, l’Aplec de la Ratafia, promovem la cultura popular i ens estem expandint per la Baixa Tordera. 

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, trobem oportú organitzar un concurs literari per estimular l’escriptura i la creativitat amb una temàtica naturalista. 

Aquestes bases han estat redactades amb la finalitat de regular la participació en el concurs i els premis.

2. Participants i categories

Hi pot participar tothom que ho desitgi presentant un sol text narratiu. S’han establert tres categories: 

 • Glop Ruyra: majors de 18 anys. 
 • Glop Camprubí: entre 13 i 17 anys. 
 • Glop Bertrana: menors de 12 anys. 

Les persones de l’organització queden excloses del premi.

3. Temàtica 

En aquesta edició s’estableix una temàtica dels textos. Cal que la natura hi sigui present d’alguna manera, que en sigui el fil conductor o que s’esmenti algun fet que hi estigui relacionat. A més, l’acció ha de succeir a la Baixa Tordera

4. Condicions

Els textos han de ser inèdits, escrits en prosa i en català. 

L’extensió dels treballs ha de ser d’entre 1 i 3 pàgines, que seria l’equivalent a màxim 7.500 caràcters amb espaisDins del text, només hi ha de constar el títol i el cos de l’obra; en cap cas han d’estar signades.

L’incompliment d’aquests aspectes suposa la desqualificació del concurs.

5. Presentació dels treballs i termini

Els treballs s’han d’enviar a l’adreça electrònica info@glopdebosc.cat, indicant a l’assumpte el següent text: Participació I Glop Literari. El missatge ha de contenir el text de l’obra adjunt en format WORD (.doc) on hi consti el TÍTOL de l’obra i, al cos del missatge, cal fer-hi constar el NOM de l’autor, el municipi de residència, l’adreça electrònica, un telèfon de contacte i la categoria a la qual es presenta (Ruyra, Camprubí o Bertrana). El  document en WORD amb l’obra no pot contenir informació que permeti identificar-ne l’autor. 

El període d’admissió d’originals ja ha començat i finalitza dimarts 23 d’abril, a les 23.59 h.

6. Veredicte i jurat

El jurat es farà públic el dia del veredicte. Les obres que rebran seran anònimes. Estarà format per persones de la Baixa Tordera relacionades amb la literatura.

Els/les membres del jurat emetran el seu veredicte mitjançant una puntuació establerta en els criteris de valoració, que són els següents:

 • Tècnica i estil literari: de 0 a 10 punts.
 • Expressivitat: de 0 a 10 punts.
 • Temàtica: de 0 a 10 punts.
 • Originalitat: de 0 a 10 punts.
 • Ús de llenguatge inclusiu: de 0 a 10 punts.

El veredicte del concurs s’anunciarà el 18 de maig de 2024 durant la celebració de l’activitat Fem un Glop!, una jornada amb tallers i concerts. Tot i això, el resultat es comunicarà una setmana abans als guanyadors per tal que puguin assistir a l’entrega de premis. 

7. Premis

Hi haurà un sol premi per a cada categoria. 

Glop Ruyra: Lot de productes ratafiaires + marxandatge de Glop de Bosc + llibre de temàtica naturalista + val de productes de comerç local + diploma. 

Glop Camprubí: Marxandatge de Glop de Bosc + llibre de temàtica naturalista + val de productes de comerç local + diploma. 

Glop Bertrana: Marxandatge de Glop de Bosc + 2 llibres editats a la Baixa Tordera + val de productes de comerç local + diploma. 

És imprescindible la presència dels/les autors/es guanyadors a l’entrega de premis. En el cas que l’autor/a guanyador/a no pugui fer acte de presència a l’entrega de premis, aquest/a haurà d’anomenar per escrit a una altra persona perquè el reculli en nom seu.

8. Propietat intel·lectual i divulgació de l’obra

Mitjançant la seva participació, tots els autors manifesten que l’obra és de la seva autoria i que els seus drets d’edició i/o reproducció no estan cedits a tercers. Tota responsabilitat derivada de l’incompliment d’aquest punt recau directament sobre l’autor. 

Les obres premiades i no premiades s’emmagatzemaran. L’entitat Glop de Bosc pot publicar les guanyadores en el format que trobi adequat, mentre sigui sense ànim de lucre, com ara una revista d’interès local, sempre reconeixent-ne l’autoria. 

I Glop Literari (2024) 
 • Glop Ruyra: Abril Torradas, amb Arrels (Palafolls). 
 • Glop Camprubí: Chuyin Lin, amb Qüestions de mala mar (Caldes de Malavella). 
 • Glop Bertrana: Ivet Araque, amb El castell màgic (Tordera).